Araçlar ve Yapılması Gereken Bakımlar

Araçlar ve Yapılması Gereken Bakımlar

Araçlara Bakım Yapmak

Herhangi bir sürücünün yol ortasında kalmaması açısından dikkat etmesi gereken noktalardan bir tanesi de araç motor bakımları olarak belirtiliyor. Gidilecek uzun yol ya da araç kullanım yılı gibi çeşitli nedenlerden dolayı senede yaz ayı ve kış ayı olarak iki adet bakım yapılıyor. Araç motorunun basınç üretebilmek adına ihtiyaç duyduğu havayı temizleyebilme görevlerine olanak sağlayan hava filtreleri, araç motorlarının çalışması ile oluşum gösteriyor. Bu sebepledir ki motor bakımlarının en dikkat edilmesi gereken adımlarından bir tanesi olarak periyodik bakımlardaki filtre değişimleri olarak meydana geliyor

Kişinin sahip olduğu aracının motoru çalıştığı süreçte sürmeyi önleyebileceği bir görev niteliğinde olan motor yağları, değişim gösteren marka ya da modellere göre oluşum gösteriyor. Meydana gelen bu durumun temel farklarından bir tanesi de yağın sıcaklıklara bağlı olarak akışkanlıklarını koruyabilmeleri olarak belirtiliyor. Genel olarak yağ akışkanlığını kaybetme durumu gözlendiğinde ve de işlevlerini kaybettiklerinde ise kişilerin yapması gereken, yağ değişimlerinde yetkili servislerin ya da bayilerin önerileri doğrultusunda yağlar kullanılması gerekiyor.

Her bakımda kontrol altına alınan ve de gerektiği durumlar içerisinde değişim gösteren parçalardan biri olarak ise yağ filtresi adı altında inceleniyor. Araç içerisindeki sürtünmeleri engellemek ile görevli olan motor yağlarının sürekli temiz olması gerektiği belirtiliyor. Çünkü bu bölümün kirlenmesi durumunda yapılması gereken periyodik bakım kapsamları değişim gösterebiliyor.

Araçların motorlarındaki supapları hareket ettirmeye olanak sağlayan en önemli parçalardan bir tanesi de triger kayışı olarak meydana geliyor. Öncelikle triger kayışlarının bakımları 70 000 km kat edilmesi ile birlikte değiştirildiği görülse de bazı araçların motor tiplerindeki değişim zor olması açısından kayış yerine zincir kullanıldığı gözlemleniyor. Oluşabilecek bu tarz durumlara ek olarak triger zincirlerinin yaklaşık olarak ortalama ömür sürelerinin 400 000 km olduğu nitelendiriliyor.

Aracımın Hangi Sıvılarını Değiştirmeliyim?

Genel olarak bakıldığında araçların motor aksamlarındaki meydana gelen parçaların bozulabilmesi sonucunda yavaş ya da hatalı çalışması gibi durumlarda, motorun yanma odasındaki yeterli basınçların oluşmamasına olanak sağlar. Bozulan parçalar kişilerin sahip oldukları araçların fazla yakın kullanmasına olanak sağlar. Meydana gelen bu tarz durumlar için yapılması gereken güvenli bir sürüş ve de yakut tasarrufları gibi yongaların kontrolleri motor bakımlarında büyük önem verilmesi gerekiyor.

Otomobillerin iç bünyesinde var olan yakıtların dışında motor yağları, antifrizler, su ya da silecek gibi birçok farklı sıvılardan oluştuğu biliniyor. Oluşan bu seçeneklerdeki motor içindeki suyun donmaması açısından kullanılan bir yöntem olarak antifriz sıvısı kullanıldığı belirtiliyor. Kişilerin araçlarının düzenli bakım süreçlerinde antifriz sıvılarına ve de motoru soğutabilmek için gerekli suya genel açıdan eklenmeler yapılıyor.

Araçlarda yer bulan diğer önemli bir sıvı olarak otomobillerin ön ve arka camlarının temizlenmesine olanak sağlayan yardımcı silecek su olarak belirtiliyor. Araçtaki bir suyun azalabilmesi ya da bitmesi durumunda sileceklerin çalıştırılması ile silecek mekanizması dâhil olmak üzere birçok araç içerisindeki mekanizmaları olumsuz yönde etkileyebileceği belirtiliyor. Meydana gelen bu tarz durumlarda yapılması gereken araç içerisindeki tüm sıvıların periyodik kontroller ile ölçülebilmesi ve de gerekli eklenmelerin yapılması uygun bulunuyor.

Araç Temizliği Her Şeydir

Genel olarak bakacak olduğumuzda kişilerin sahip oldukları araçların bakımları, araç güvenliği kadar dış görünüm olarak da büyük önem taşıyor. Kısaca anlatmak gerekir ise kişilerin sahip oldukları araçların “kendini gösterebilmesi” adı altında hem iç temizlikleri yaptırmaları gerekiyor hem de dış temizliklerini yaptırmaları gerektiği önemle belirtiliyor. Araçların dış temizliklerinde su tabancaları olarak belirtilmiş ürünler ile temizlik yapılabiliyor fakat sürücülere araçlarının daha profesyonel anlamda temizlenebilmesi için Türkiye genelinde yer alan carismax car care bayilerimizi ziyaret ederek daha kapsamlı hizmet alabilirler.

Kişilerin araçlarının dış yüzeylerini kendi imkânları ile temizledikleri durumlarda bazı süreçlerde aracın üst yüzeyinde biriken ve de otomobilin boyasını aşındıracak metal yüzeylerin paslanmasına olanak sağlayabileceği durumlar oluşabiliyor. Araçların iç kısımlarında döşeme ve de koltukların temizlenmesi durumunda araç içerisindeki kirli ve kötü kokuların oluşumuna engel olunabiliyor.

Profesyonel Teknisyenlerimiz ile Destek Sağlayalım

Siz de araçlarınızın döşemelerinin ya da dış yüzeyini tam anlamı ile temizleyemiyorsanız ve de lekelerden arındıramıyorsanız yapmanız gereken en kolay işlem; size en yakın Carismax Araç Temizlik Merkezleri’ni ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için: car care bayileri

ÖNERİLEN SAYFA

Uzun Zaman Garajda Kalmış Bir Araba Nasıl Çalıştırılır?

Uzun Zaman Garajda Kalmış Bir Araba Nasıl Çalıştırılır?

Çeşitli sebeplerden dolayı aracınız garajda ya da bir otoparkta aylarca çalışmadan beklemek zorunda kalmış olabilir. …